Verwonderd, ik ben nieuwsgierig en ik ben altijd opzoek naar de vraag achter de vraag.  

Gedreven, gepassioneerd soms zelfs bijna fanatiek bedrijf ik mijn vak. 

betrokken, ik weet bijna alles van mijn klanten en haar opdrachtgevers.

Boos, ja soms op hebzucht, verspilling en op arrogante incompetentie.Ik ben een vakidioot. Je kunt me s'nachts wakker maken voor een vraagstuk in relatie tot sociaal vastgoed. Ik heb een diepe overtuiging dat we als verzorgingsstaat een verplichting hebben om betaalbare woningen te kunnen aanbieden voor diegene die het nodig hebben. Woningen met meer dan een dak boven het hoofd. Woningen met comfort, duurzaam en vooral om lekker in te kunnen wonen. Met de 2,4 miljoen sociale woningen kunnen we het verschil maken. Leefbare wijken en straten met het juiste evenwicht, met voorzieningen die voor iedereen bereikbaar zijn en woningen die werkelijk gaan bijdragen aan een duurzame leefbare wereld. 

Ik help vanuit deze overtuiging organisaties die zich bezig houden met deze vraagstukken. Van huis uit ben ik bouwkundige met een groot gevoel voor sociale rechtvaardigheid, geen dromer maar een Rotterdams realist, die visie omzet naar missie en deze moeiteloos doorvertaald van strategie of tactiek naar concrete en toepasbare concepten of producten. Mijn creativiteit en hang naar vernieuwing zorgen voor een constante stroom van nieuwe ideeën en innovaties.


Ik ben bedenker  van de volgende termen en de filosofie daarachter ;

  • WOZG waarde ontwikkeling zonder grenzen, een methode waarmee verbinding wordt gemaakt met strategische doelen en operationele mogelijkheden. Onmisbaar voor elke assetmanager.
  • Onderhoud als verdien model, benut elk natuurlijk onderhoudsmoment om te optimaliseren, geld besparen meer verdienen.
  • "Just in time" een veel gebruikte term,  onderhoud, doe precies datgene wat nodig is precies op tijd, toestandsafhankelijk onderhoud. 
  • Het woonwaarde model,  een uniek groei principe met stapelbare verbeter opties in duurzaamheid, comfort, TCO en toekomstwaarde. 
  • Toekomstwaarde model, een model dat inzicht geeft in verschillende scenario's en de financiële consequenties daarvan.